Samsung Galaxy S6 incorrectly identified

I have this HTTP request, I expected this, but WURFL is returning that. Please provide enough data to reproduce the problem.

Samsung Galaxy S6 incorrectly identified

Postby JonoM » Tue Aug 25, 2015 6:01 am

Hi guys

I'm having some trouble detecting a Samsung Galaxy S6.

Device name: Samsung Galaxy S6
OS: Android Version 5.1.1
Model umber: SM-G920F
Build Number: LMY47X.G920FXXU2BOG8
Baseband Version: G920FXXU2BOGE
Kernel Version: 3.10.61-5012324

We used Chrome Browser and www.whatsmyuseragent.com to generate the devices user agent.
Mozilla/5.0 (Linux;Android 5.1.1; SM-G9oF Build/LMY47X) AppleWebKit/537.36 (KHTML, Like Gecko) Chrome/ 44.0.2403.133 Mobile Safari/ 537.36

When running this through both our DB copy or directly on your site it returns a "Generic Android 2.0" device.

Please could you look into this?

Thanks

Jono
JonoM
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2015 5:53 am

Re: Samsung Galaxy S6 incorrectly identified

Postby Elliotfehr » Tue Aug 25, 2015 6:26 pm

Jono,

The User Agent that you have posted appears to be malformed as the `SM-G9oF` portion should be `SM-G920F` and I am noticing serveral added and removed spaces that you would typically find in the UA of Galaxy S6 device. I have posted a well formed User Agent below to compare:

Code: Select all
Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.1.1; SM-G920F Build/LMY47X) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/44.0.2403.104 Mobile Safari/537.36


If you have access to the physical device, are you able to submit the full headers to https://db.scientiamobile.com/h?

Thank you,

Elliot
Elliotfehr
 

Re: Samsung Galaxy S6 incorrectly identified

Postby JonoM » Wed Aug 26, 2015 10:40 am

Hi Elliot

We noticed that as well.

It seems this may be a case of good news & bad news.

I have now gone and tried a different site to return the user agent and it returns correctly (https://www.whatismyip.com/user-agent-info/) so the good news is it's not your problem ;)

The bad news is it doesn't explain the incorrect behavior we're seeing so back to the drawing board for me.

Apologies about the false alarm.

Thank you

Regards

Jono
JonoM
 
Posts: 2
Joined: Tue Aug 25, 2015 5:53 am

Re: Samsung Galaxy S6 incorrectly identified

Postby Shalgom » Wed Jun 15, 2016 4:33 am

the new model is all ok working but after update the os their is some issues
Shalgom
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 15, 2016 4:33 am

Re: Samsung Galaxy S6 incorrectly identified

Postby Shalgom » Wed Jun 15, 2016 4:34 am

the new model is all ok working but after update the os their is some issues
Shalgom
 
Posts: 2
Joined: Wed Jun 15, 2016 4:33 am


Return to Device Detection Issues

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest

cron